25 Kasım 2013 Pazartesi

Kaju sütü

Pek sevgili okurlar, bir pazartesi günüde daha bir süt tarifiyle karşınızdayım. Geçen hafta evde badem bittiği ve ertesi sabaha kahvaltıya smoothie yapacak süt kalmadığı için evdeki kajuları kullanarak süt yapmaya karar verdim. Über lezzetli oldu, herkese tavsiye ederim. 

Kaju sütünün faydalarına gelince

  • İyi bir B vitamini kaynağı
  • İyi bir bakır ve magnezyum kaynağı
  • Kalp dostu
  • Kolesterol içermiyor.
Malzemeler
1 bardak çiğ kavrulmamış kaju
4 bardak su
Islatmak için bir miktar daha su

1. İlk önce kajuları minumum 6 saat suda bekletiyoruz. 1 gün bıraksanız daha da süper olur.


2. Suda beklettiğimiz kajuları iyice yıkadıktan sonra 4 bardak suyla beraber blendera koyuyoruz ve yüksek hızda paralıyoruz.


3. Karışım aşağıdaki hale gelene kadar paralamaya devam ediyoruz.


4. Kajuları kap tel süzgeç tülbent üçgeninden süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkartıyoruz.


5. Ağzı kapalı kavanozlara koyup buzdolabında saklıyoruz.


Kaju sütü badem ve hindistan cevizi sütlerine göre daha nötr bir tada ve daha yoğun bir kıvama sahip. Posasından yapılacak bir tatlı tarifi de verecektim ama rondom bozulduğu için o başka bir bahara kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder