19 Aralık 2013 Perşembe

Pazı sapı salatası

Dün kore usulü pazı tarifi verirken, "saplarını atmayın, aman ha" demiştim ya, işte bu gün o saplarla ne yapılacak onu anlatacağım. 

Bilenler bilir Ege yöresinde otlar saplar pek sevilir, pek fazla yenir. E, anne tarafı egeli olunca ister istemez bir aşinalık oluyor elbet. Bu salata bizim (annemlerin) evde pazı sarmasının kadrolu eşlikçisidir. Ben annem ve teyzem kadar sabırlı olup da sarma saramadığım için, bizim evde (Volkanla benim) Kore usulü pazıya Egeli arkadaş olarak eşlik ediyor. Siz de ekşili, sarımsaklı salatalara bayılıyorsanız bizim gibi, çok tavsiye ederim.

Malzemeler
2 demet pazının sapı
1 limon
4-5 diş sarımsak
Zeytinyağı
Kaynar su
Tuz

1. İlk olarak pazı saplarını ayıklıyoruz. Bunu yapmak için kök kısımlarını ve kenardaki kılçıkları temizliyoruz. Aşağıda öncesi ve sonrası hallerini ve dünya şahanesi pijamamı görebilirsiniz.

2. Ayıkladığımız pazı saplarını kaynar suya atarak yumuşayana kadar haşlıyoruz.


3. Haşlanan sapları önce buzlu suya atıp (rengi solması diye) sonra süzüp bir tabağa alıyor ve limon, sarımsak, zeytinyağı, tuz karışımıyla bezeyerek afiyetle yiyoruz. Rakıyla çok iyi gidiyor, benden söylemesi.


Tamamen aynı şekilde semiz otu saplarından da salata yapabilirsiniz. O da çok şahane oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder