- Yulaf fosfor, selenyum va manganze açısından çok zengin ve bol miktarda lif, demir magnezyumve vitamin B1 içeriyor.
- Uzun süre tokluk hissi yaratıyor (bol liften) ve zayıflamaya yardımcı oluyor.
- İçinde beta-glcuan diye bir madde var ve bu madde LDL kolestrolünü düşürüyor.
- Bağırsakları çalıştırıyor.
- Yulafa mahsus antioksidanlar var. Bunlara avenantramidler deniyormuş. Bu arkadaşlar serbest radikallerle savaşarak içimizi mis gibi yapıyormuş.
Ben bu aralar yulaflı kurabiye ve yulaf lapasına taktım. Önce kurabiye tarifiyle başlayalım dedim.
Malzemeler
1 bardak yulaf ezmesi
1 bardak saf yulaf unu
2 yumurta
6 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
4 yemek kaşığı bal
2 avuç kuru üzün
1 paket fındık kırılmış (ben rondodan geçirdim)
1/2 çay kaşığı tuz
3/4 çay kaşığı karbonat
1. İlk olarak, hindistan cevizi yağı, yumurta, bal, tuz ve karbonatı iyice karıştırıyoruz. Kestane unundan kurabiyede yaptığımız gibi.
2. Bütün malzemeyi iyice karıştırıyoruz.
2. Karışımdan birer kaşık alıp, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz.
3. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, 13-14 dakika pişiriyoruz.
Ben yulaf ezmesi ve ununu İpek Hanım'ın çiftliğinden alıyorum. Aynı kurabiyeyi fındıksız sadece üzümle de yapabilirsiniz. Ceviz ve bademle de denedim, gayet güzel oluyor.
Son yirmi gündür ödevdi, bileğimin yeniden tutmasıydı derken yazamadım. Bir de sevgili kuzenim, dünya süperi bir insan olduğunu için telefonu bozulan bana iphone unu hediye etti. Ama lg den sonra iphone kullanmayı çözüp de fotoğrafların bilgisayara otomatik aktarılmasını sağlamam da biraz zaman aldı. Bundan sonra daha ilgili bir blog sahibi olacağım söz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder