Malzemeler (2 kişi için)
2-3 ince kabak
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı (silme) kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığından az zerdeçal
1/2 çay kaşığı kara biber
İsteğe göre tuz, zeytinyağı
süslemek için biraz dere otu - şart değil
1. İlk olarak kabakları iyice yıkayıp, kabuklarını soymadan küp küp doğruyoruz
2. 1 çorba kaşığı kadar yağla kavurmaya başladığımız kabakların üzerine baharatları boca edip karıştırıyoruz.
.3 Kabakların olmasına yakın dövülmüş-ezilmiş- rendelenmiş, artık nasıl tercih ederseniz yıvırtılmış sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz.
4. Kabakları bir tutam dere otuyla servis ediyoruz.
Kabakların dolaptan çıkışından sofraya gidişine kadar geçen süre 15 dakika. Yoğurtla da pek leziz oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder