Malzemeler
1 paket ıspanak kökü (Migrosta paket satılıyor, manavlarda da oluyormuş)
1 orta boy kuru soğan
1 kase büyükçe kase yoğurt (manda yoğurdu kullandım ben)
Kırmızı biber, tuz
Zeytinyağı
5-6 diş sarımsak (isterseniz daha çok, daha az)
1. Kökleri ilk önce uzun uzun yıkıyoruz. 10 dakika kadar sirkeli sıcak suda bekletip, sonra teker teker yıkıyoruz. Benim gibi çitileme eğilimideyseniz bir kaç su daha yıkayıp rahatlayabilirsiniz. Paketinde yıkanmış yazıyor ama aldanmayın.
2. Önceden kaynamış suya atıp kök kısımları yumuşayana (ama ölmeyene) dek haşlıyoruz.
3. Haşlanan kökleri renkleri böyle güzel pembeli yeşilli kalsın diye buzlu suya atıyoruz.
4. Soğanı çeyreklik dilimler halinde kesiyoruz.
4. Soğanları yumuşayana kadar kavurup, sudan çıkartıp sıkarak fazla suyunu attığımız kökleri ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
5. Tuzu ekleyip soğan ve kökler tek vücut olana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
6. Sarımsakladığımız yoğurdu köklerin üzerine döküp, zeytinyağı ile yaktığımız (yakmak derken, yakmıyoruz, pişiriyoruz) kırmızı biberle servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder